8. syyskuuta 2012

Puhuvien päiden isku

3 kommenttia:

 1. Kyllä se virallisiesti arvostaa. Kun olin koulussa, opetettiin vaatimattomuutta. Luotettavaksi arvioitiin se joka pysyi taka-alalla ja puhui vain asiaa. Itsensäkehujat tuomittiin oikopäätä valehtelijoiksi ja leuhkoiksi.

  Sitten alettiin opettaa amerikkalaista itsensämarkkinointia ja tehtiin sosiaalisesta meluisuudesta arvo. Työkkäreissä piti täyttää itsekehulomakkeita, joiden ohjeissa käskettiin sanomaan että osaa ruottia vaik ei osaiskaan. En ota kantaa, opin pitämään vaatimattomista mutta arvostan myös niitä jotka osaa pitää puolensa.

  Mut onhan totta, että kuunteleminen ja katseleminen hiljaa kartuttaa viisautta, eikä se onnistu ellei sulje omaa suuta.

  VastaaPoista
 2. No jos lähdetään siitä liikkelle, että puhelijaat ja hiljaiset ihmiset on ok, meitä on niin monenlaisia, mutta sitten kun mukaan tulee YLI-puhelias tai muu vastaava liite niin sitten mennään sananmukaisesti YLI. Joissain tilanteissa tääkin voi tietenkin olla hyve.

  VastaaPoista
 3. Ääh vähän kauheasti sanottu, vaikka luultavasti pahaa tarkoittamatta. Tuskin nyt kukaan häpeää itseään automaattisesti, jos on hiljainen? :---D Ainaki omasta hiljaisesta näkökulmasta, pyörittelen henkisesti silmiä niille ihmisille, joiden on pakko koko ajan tunkea omaa mielipidettään ja olemassa oloaan esille epäsopivissa tilanteissa. Ehkä ne sitten pyörittelee silmiä hiljaiselle, joka ei sano mitään?

  VastaaPoista