22. syyskuuta 2013

PÄÄASIA ETTÄ KISSAT NAUTTII

Voiko joku myös kertoa, miksi blogspot lisää JPG-kuviin tuollaisen ruman harmaan taustan? Tarkistin Photoshopissa, että tuon kuvan tausta on varmasti valkoinen. SE ON VALKOINEN. Miksi siinä on tuollainen harmaa tausta? Latasin saman kuvan PNG:nä eikä siinä näy harmaata. Katsokaa vaikka:

Mikä neuvoksi? Selkeästi joku uudistus, koska aikaisemmin en tällaiseen ongelmaan ole törmännyt. Vai olenko vahingossa aktivonut jonkun asetuksen joka tekee tuollaisen kaikkiin JPG-kuviin?

Pakko vielä laittaa tämä edellisen päivityksen tunnelmakuva vertailuksi todistaakseni, etten ole vainoharhainen. Kyseessä siis täysin sama tiedosto, kuin edellisessäkin päivityksessä. THE HELL?
Tää häiritsee mua tosi pahasti. Johtuuko tää tosta pokepallo kursorista? Jos ainoa mahdollisuus tuon harmaan taustan välttämiseen on png-muodossa tallentaminen niin voihan pyllerö. Voi meinaan olla aika turhauttavaa odottaa jokaisen merkinnän lataamista..

9 kommenttia:

 1. Samaa ongelmaa mullakin. Luulin että skannasin jotenkin väärin tai että GIMP paskoi taustan tai tallensin kuvan jotenkin pyllylleen mutta vaikuttais nyt siltä että bloggerissa on jotain häikkää.

  Että on ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään tähän että pikaisen googlailun avulla sain selville että ongelma on Picasan kanssa, kuulema jos kuvat lataa Flickrn tai vastaavan kautta niin pitäisi toimia.

   Poista
  2. Vau mistä sä löysit googlettamalla? Itsekin yritin googlettaa, mutta ainoa ohje tosiaan oli tuo png muodossa tallentaminen. Mulla ei olekaan Flickrnissä tunnuksia.. Pitää vissiin luoda ne. En jotenkin edes tajunnut, että tämä lataa kuvat Picasan kautta. Tunnempa olevani jotenkin harvinaisen tura näitten kanssa. Noh jaksoin ainakin muokata ulkoasua näissä raivoissani, kun ratkaisua yritin keksiä.

   Poista
  3. Taisin heittää hakusanoiksi ihan vaan että Blogger ja Grey background :D Tuloksena löytyi tämmöinen:
   http://productforums.google.com/forum/#!topic/blogger/h1nnPREpfYo Ja siellä oli joku linkki joka vei toiseen vastaavaan ketjuun jossa sitten joku kertoi useampia ratkaisuja ongelmaan mutta ite en ainakaan saanu oikein mitään muuta hyödyllistä irti kuin että kuvat pitäis ladata jonkun muun palvelun kautta ja seki osoittautui ylivoimaiseksi kun yritin :D

   Poista
  4. RKGHJKSETJRDF... Tein flickriin tunnukset ja yritin saada jotain tolkkua koko sivustosta, mutta luovutin.. Ehkä pitää alkaa lataamaan kuvat photobuckettiin. Se ei ole koskaan minua pettänyt. Ei tosin ole yhtä näppärää, kuin suoraan tänne blogiin lataaminen, mutta nooh.

   Poista
 2. Huomasin saman ongelman... ennen se oli pelkästään gif-kuvien kanssa (niissä se harmaa on niin vaalee etten pitkään aikaan edes huomannu sitä) mut ny jpg:tkin pissii. >8C Jonkun olisi paras korjata ongelma! Jos on niin vähävärinen kuva et riittää 256 väriä tai alle niin voi tallentaa png 8-muodossa joka ei oo giffiä isompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tästä vinkistä. Tuo alle 256 väriä meinaan toteutuu suurimmassa osassa merkinnöistäni.

   Mutta veikkaan, että tämä asia ehkä kuitenkin toivottavasti joskus lähituleivaisuudessa korjaantuu.. Varmaan kauhean moni ei ole tästä "uudistuksesta" innoissaan. >:(

   Poista
 3. Mä hukkasin sut joskus reilu vuosi(?) sitten netin syövereihin seurattuani ensin Kaikua (fanartin mittakaavassa) ja sen jälkeen Kerruuta. Ehkä vaihdoit silloin nettiosoitetta tai jotain, mutten googlettamisesta huolimatta enää löytänyt sinua.

  Eilen sitten klikkailin tapani mukaan linkkejä auki sinne-tänne-tuonne ja törmäsin Nyt loppuu kerruu! -linkkiin.
  "Voi, tuo ei oo vielä tähänkään päivään mennessä huomannut poistaa tuota listaltaan", mutta linkin takaa löytyikin tämä paikka! Silmät revähtivät varmaan teelautasten kokoisiksi.

  Kiva tietää, ettei katoamisesi johtunutkaan (näin esimerkkinä) päätymisestäsi jonkun villipedon suuhun.
  Oikein kaunista ja mukavaa alkusyksyä sinulle ja Nooralle. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, en kyllä ihan täysin tajua, miten olet onnistunut minut hukkaamaan. Vanhasta osoitteestani (sarjakuvablogeista) nimittäin löytyy linkki tähän uuteen ja googlettamallakin tämä sivu pitäisi löytyä.

   No mutta kuitenkin! Kiva että löysit takaisin (ja btw muistan ne sinun fanarttisi. Ne oli ihania <3).

   Poista