28. marraskuuta 2014

Tippejä

"Tähän sarjakuvaan liittyen", eli tuohon alempaan merkintään. Aluksi olin julkaista tämän samassa merkinnässä sen kanssa, koska käytin siinä juuri tätä tekniikkaa. Sitten kuitenkin päätin, että tämä tarvitsee ihan oman merkintänsä. 

4 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki! Itselläni on vaan rajallinen määrä tusseja, joten haluamani värit saan kun väritän kohdan millä tahansa muulla joka eroaa tarpeeksi muista väreistä ja on värikylläinen.... Sit vaan muokkaan photarissa sen oikean väiseks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa hei toikin on hyvä idea. Väritätkö sen siis ihan brushilla color toiminnolla?

   Poista
 2. Hyvä pointti tuo. Näin dokumentin, jossa värisokea taiteilija tunnisti esimerkiksi granny smith -omenan harmaansävyn. Tarpeeksi hyvällä sävyjen tuntemuksella siis "musta-valkoisuuden" läpikin näkee. Se lienee toissijaista, kun suurimman osan värinäkö lienee kielemmekin takia (kieli merkitysten antajana) rajoittunut väriympyrän äärelle. Haluaisin vielä todeta, että köyhä taiteilija ei välttämättä omista puhelinta, jonka läpi voi mustavalkokuvaustoiminnon läpi tarkastella töitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Mitä köyhään opiskelijaan tulee, tuo puhelin olikin enemmänkin hifistelyvinkki ei niinkään köyhäilyvinkki.

   Poista